Facultatea de Constructii

Departamente

 

Departamentul Constructii Civile si Management
Director departament: Conf.dr.ing. Claudiu ACIU

Departamentul Construcții Civile și Management funcţionează din anul 1953, când a luat ființă odată cu Facultatea de Construcții. Pe parcursul timpului, în cadrul colectivului s-au format cadre didactice cu o bogată experiență, care s-au afirmat în domeniul didactic, al cercetării științifice și al proiectării. Domeniul acoperit de departament cuprinde discipline de bază, cum sunt: Construcții civile, Termotehnica, Construcții din lemn, Construcții agricole, Materiale de construcții, precum și Tehnologia construcțiilor, Management și Legislație în construcții.


Departamentul Structuri
Director departamanet: Conf.dr.ing. Attila PUSKAS

Departamentul Structuri este o veriga importanta in formarea si specializarea inginerilor constructori. Colectivul Departamentului Structuri coordoneaza 5 grupe de discipline: Beton armat si precomprimat, Constructii de beton armat, Constructii metalice, Inginerie seismica, Geotehnica si fundatii.

Departamentul Mecanica Constructiilor
Director departamanet: Prof. dr. ing. Cosmin CHIOREAN

Departamentul Mecanica Constructiilor are, in cadrul Facultatii de Constructii, o dubla specialitate. Pe de o parte, disciplinele predate in departament contribuie la formarea fundamentelor calculului (analiza si proiectarea) structurilor de rezistenta ale constructiilor, oferind instrumente de lucru inginerilor. Pe de alta parte, contribuie la dezvoltarea culturii tehnice generale necesare formarii inginerului constructor.

 

Departamentul Căi ferate, Drumuri şi Poduri – C.F.D.P. 
Director departamanet: Conf.dr.ing. Gavril HODA

Continuind traditia prestigioasei Scoli de Conductori de Lucrari Publice infiintata in 1920, cu specific de drumuri si poduri, Departamentul CFDP formeaza specialisti pentru activitatile de executie, proiectare si intretinere in doua specializări: Cai ferate, drumuri si poduri si Inginerie urbana si dezvoltare regionala. 

 

Departamentul Masuratori Terestre si Cadastru - M.T.C 
Director departamanet: Conf.dr.ing.Sanda NAS

Departamentul de Masurători Terestre şi Cadastru a luat fiinţă în anul 2014, ca urmare a dezvoltării specializării Măsurători Terestre şi Cadastru care funcţionează în cadrul Facultăţii de Construncţii din anul 2006. Departamentul deserveşte cele două locaţii ale specializării Cluj-Napoca şi Baia-Mare. În departament activează cadre didactice cu  o înaltă pregătire profesională şi cu o bogată experienţă în domeniul cercetării şi proiectării.  

 

 

 

 
Ne puteti urmari si pe: utcn facebook utcn titter