Facultatea de Constructii

Mesajul decanului

Ingineria civila,

pe cea mai inaltă treapta universitara

Conf.univ. dr.ing. Nicolae CHIRA
Decan, Facultatea de Construcţii
 

 

În cele şase decenii de  existenţă, Facultatea de Construcţii din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, a devenit o prezenţă activă, recunoscută, în educaţia superioară din domeniul ingineriei civile la nivel naţional şi internaţional. Dovadă în acest sens este plasarea domeniului „Inginerie civilă”, cu ocazia ierarhizării universităţilor şi a domeniilor de studii, pe cea mai înaltă treaptă (categoria A).

 

Avantajul de a studia într-un oraş multicultural cum este Cluj-Napoca se reflectă şi în oferta noastră academică, prin cele şapte specializări la ciclul de licenţă şi opt la ciclul de studii masterale, în deschiderea pe care o manifestăm faţă de nou, faţă de orientări şi puncte de vedere diferite.

 

Dinamismul mediului ştiinţific, tehnologic şi economic al acestui început de secol constituie o permanentă şi iminentă provocare pentru unităţile de învăţământ în cadrul cărora se asigură instruirea generaţiei tinere, aflată în plin proces de formare şi dornică să-şi dezvolte o carieră profesională. Şcoala reprezintă cea mai importantă instituţie a unei naţiuni, care arată mai bine decât orice că timpul ce trece nu se pierde, ci se aşează liniştit în noi, în straturi, pe măsura trecerii sale. Şcoala şi educaţia  reprezintă o lungă căutare spre cunoaştere, spre descoperirea sinelui, spre dezvoltarea personalităţii umane, spre promovarea adevăratelor valori.

 

Privind spre viitor, în faţa Facultăţii de Construcţii se deschide o mare provocare: finalizarea reformei învăţământului românesc prin racordarea acestuia la standardele academice internaţionale, stimularea cercetării de vârf şi crearea unor conexiuni durabile cu societatea, atât în plan economic, cât şi în plan cultural.

 

Intreaba decanul

Ne puteti urmari si pe: utcn facebook utcn titter