Studenti premiati la Concursul Ştiinţific Studenţesc de Rezistenţa Materialelor "C.C. Teodorescu" - faza nationala

 

  În perioada 10-12 mai 2018, s-a desfăşurat ediţia a XXXVII-a a Concursului Stiintific Studentesc de Rezistenţa Materialelor "C.C. Teodorescu" - Faza Naţională, organizată de către Facultatea de Mecanică şi Tehnologie din cadrul Universităţii din Piteşti.

Concursului Profesional Ştiinţific Studenţesc de Rezistenţa Materialelor „C. C. Teodorescu” este unul dintre cele mai longevive concursuri naționale adresate studenților universităților tehnice. Prima ediție a Concursului a avut loc în anul 1969 la Timișoara. Concursul este organizat pe trei domenii: Mecanic, Nemecanic şi Construcţii. La profilul Conctrucții, unde studenții facultății noastre au participat cu succes încă de la primele ediții, subiectul conține patru tipuri de probleme (Solicitări axiale, Încovoiere plană, Torsiune, Solicitări compuse).

Concursul întruneşte studenţi ai Facultăţilor de Construcţii de la principalele centre universitare din România: Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea Tehnica de Construcții și Instalații București, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea Ovidius din Constanţa, Academia Tehnică Militară, Universitatea Transilvania din Brașov.

            În acest an, Facultatea de Construcţii din cadrul UTCN a participat la Faza Naţională cu un număr de 2 studenţi, selectaţi în urma unei Faze Locale desfăşurate în data de 28.04.2018. Pentru al 3-lea an consecutiv, studeţii UTCN s-au poziţionat în fruntea clasamentului obţinând Locul I (stud. Andras Tunde – an II), respectiv Menţiune (stud. Rus Paula – an II).

Pregătirea studenților s-a desfășurat sub îndrumarea Asist. dr. ing. M. Botez şi Asist. dr. ing. M. Buru, cu sprijinul conducerii Facultăţii de Construcţii. 


Ne puteti urmari si pe: utcn facebook utcn titter